Præcise data i digitalt overblik

Resultatet af opmålingen af en vejstrækning, et byområde eller en byggeplads med Mobile Mapping er en stor datamængde samlet i et digitalt overblik kaldet en punktsky. I punktskyen kan kunden ”hjemme” på skærmen hente præcis de data og informationer, som et projekt kræver - også de data, der først senere viser sig at være relevante. Når man måler med Mobile Mapping, registrerer man nemlig så at sige ukritisk. Det betyder, at alt på strækningen bliver opmålt. Hvis en kommune f.eks. har bestilt et digitalt overblik over kloakdæksler men senere får brug for et overblik over samtlige vejskilte i det opmålte område, kan den data til enhver tid findes frem. Med andre ord: Når først opmålingen er fortaget, er alle data tilgængelige og kan hentes frem efter behov.​

EN UNIK PUNKTSKY

Ved databehandlingen kombineres alle billeder fra opmålingen i punktskyen og danner 360 graders-fotos - på samme måde som panoramafunktionen på en smartphone. 

RESULATET ER ET CAD-GRUNDLAG

​​Modellering af punktskyen til CAD-grundlag foretages med en semi-automatisk modellering af relevante punkter, linjer, flader og/eller objekter. Hvert enkelt målepunkt i punkskyen kan vises ud fra f.eks. intensitet (styrke af reflekteret signal), højdeforskel eller punkterne kan farvelægges ud fra scannerens kamera. Ved at overføre kameraernes farver til billederne, bliver resultatet et billede, der i høj grad ligner det man ser, hvis man fysisk går strækningen. Punktskyen kan optionelt klassificeres som vej, bygning, vegetation mv.

Intensitet kan med fordel bruges til at kortlægge afstribning i veje, da hvide reflekterende flader giver et høj intensitet retursignal og sort asfalt en lav intensitet.​

​Til vej- og baneformål anvendes oftest Topodot, der muliggør semi-automatisk udtræk af kantsten, autoværn, fortov, skilte, lygtepæle mv. pba. geometri og afstribning på baggrund af intensitet. Slutresultatet er fx en lagopdelt dwg-fil (2D- eller 3D-fil) som hidtil, evt. suppleret med en nøjagtig og detaljeret DTM eller højdekurver.

DATA TIL MANGE FORMÅL - KUN FANTASIEN SÆTTER GRÆNSER

Data målt med Mobile Mapping kan bl.a. bruges til:

  • ​Situationsplaner
  • ​Visualiseringer
  • ​Kortlægning af by-, vej- og jernbane-inventar
  • ​Tilstandsregistrering/hovedeftersyn på veje
  • ​Terrænmodeller og højdekurver
  • ​Fritrumsprofiler
  • ​Tværprofiler
  • Online 3D-viewer med 360-graders billeder og ortofoto​​

Eksempel på punktsky farvelagt som intensitet

ALLE DATA ANONYMISERES

Alle billeder optages som ulæselige filer og anonymiseres ved udpakning af billederne med en særlig anonymiseringssoftware. ​​Det betyder, at ansigter, nummerplader og alle personhenførbare oplysninger sløres., og data leveres således i overensstemmelse Databeskyttelsesforordningen og lovgivning om informationssikkerhed. 

OM OS

Mølbak Landinspektører A/S har mange års erfaring med en lang række ydelser inden for landinspektørforretning bl.a. opmåling og afsætning, udstykning, arealerhvervelse og rettigheder, byudvikling, kystsikring og digitale kortløsninger. Kort sagt kan vi som en af landets førende landinspektør-virksomheder hjælpe dig med alt fra rådgivning til teknisk landmåling, og uanset din opgave kan du derfor trygt vælge os som din landinspektør. 

FIND DET DU SØGER

KONTAKT OS

Mølbak Landinspektører A/S

Ledreborg Allé 130A

​4000 Roskilde, Danmark

Telefon: +45 70 20 08 83

E-mail: molbak@molbak.dk
CVR: 25483839​

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.