logo-mobil

​Hængslet - den nye byport ved Aarhus Ø

​Ved Aarhus Ø opføres et nyt spændende byggeri i form af en byport, der skal forbinde øen med resten af Aarhus. Byporten har fået det passende navn Hængslet. Hængslet bliver et fem etagers kontorhus med udsigt til Bassin 5, Aarhusbugten og bylivet langs kanalen og Nørreport. I stueetagen kan aarhusianerne besøge små boder og butikker i en åben markedshal, og bygningens grønne og indbydende udearealer kan nydes af både besøgende og forbipasserende.

AAA United A/S er bygherre, og udviklingen af projektet er sket med hjælp fra arkitekt Dorte Mandrup, ingeniør Søren Jensen A/S og landskabsarkitekt Kristine Jensen Landskab & Arkitektur. Projektets omdrejningspunkt er åben arkitektur og bæredygtighed, AAA United A/S har således en ambition om bl.a. at anvende upcyclede materialer i byggeriet. ​

Kontorleder i vores Aarhus-afdeling Torben Grundfør Richter udtaler om byggeriet: ”Hængslet er et markant projekt, og bygningen er spændende fagligt med mange runde former i tre dimensioner. Bygningen og rummet omkring kommer til at stå som en karakteristisk bygning og byrum på Aarhus Ø. Derfor er vi hos Mølbak Landinspektører A/S enormt stolte af at være en del af projektet. Vi tror, at Hængslet bliver en smuk byport til Aarhus Ø og et fantastisk rum for det lokale byliv. At det tilmed er på vores aarhusianske hjemmebane med vores kontor kun et stenkast fra byggepladsen er en stor bonus."

​​

PROJEKTDETALJER

Kunde: Hovedentreprenør 5E Byg A/S og underentreprenør EMR A/S

Periode: 2024-2026

Blandt vores ydelser:

  • ​Landmåling og afsætning

​Visualiseringer: Dorte Mandrup og KVANT-1​